Berlinmurens fall
Berlinmuren ble revet natten mellom torsdag 9 november og fredag 10 november i 1989. Den ble revet på grunn av det sterke presset fra befolkningen om å innføre reisefrihet, og fordi folk var redde for DDR, som var et kommunistisk styre. Det ble holdt en presse konferanse om murens fall, den ble holdt av politibyråmedlemmet Gunter Schabowski, som ble overførte direkte på tv. Det var ikke alle som var blitt informert om at muren åpnes, det var flere vesttyskere som hadde hørt på radio og sett på tv at muren er åpen. Da samlet det seg flere tusen ved grenseovergangene og forlangte a muren skulle åpnes. Muren ble ikke åpen eller revet alle steder på en gang, på grunn av dårlig kommunikasjon, men de startet sakte men sikkert å åpne den. Folk som kom fra øst til vest hadde lite med penger, og pengene som de hadde var heller ikke verdt mye i vesttyskland.


En liten film hvor berlinmuren faller.

Frykt for atomvåpen

Etter den kalde krigen var det storfrykt for en ny atomvåpen krig mellom USA og Russland. Tidlig på 1990 tallet ble de enige om å ha en reduksjon når det gjaldt atomvåpen, og de ble enige om å ikke forhåndssikte på hverandre.AIDS blir oppdaget

Tidlig på 1980-tallet ble verden oppmerksom på en ny fryktelig sykdom: AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome). Det var særlig homoseksuelle fra USAs storbyer som ble rammet. Så kom meldinger om at det var Afrika som var verst rammet, også afrikanske barn.


Tsjernobylulykken, selv om 31 ble drept, men den virkelige ulykken kom flere dager senere.

Tsjernobylulykken i 1986 er den mest alvorlige atomkraftverk ulykken i verden. Natt til 26 april 1986 eksploderte en av de fire reaktorene i atomkraftverket i Tsjernobyl. Eksplosjonen var så voldsom at det 500 tonn tunge taket ble blåst av og 31 mennesker ble drept.
Enorme mengder radioaktivitet ble sluppet ut i atmosfæren og spredte seg over store områder. Norge var et av disse landene som ble mest utsatt, fordi det kom surt nedbør som gikk inn i vann og bekker, gresset tok opp denne vannet, og ettersom sau og andre dyr spiser gress kom dette inn i næringskjeden vår.