Musikk har alltid vært viktig for menneskene. 1. august 1981 kom det en ny tv-kanal som ble kalt MTV. Denne ble opprettet i New York. Her snakket de engelsk og kanalen var ikke tekstet, noe som var helt nytt. Kanalen var kjent for å vise musikkvideoer. Dette var noe helt nytt for menneskene, og kanalen ble fort veldig populær.

mtv_logo.jpg
På 80-tallet var det mye variert og god musikk. Det kom mye ny popmusikk, og Madonna og pop-kongen Michael Jackson var helt klart store favoritter blant folket. Det skjedde også noe helt spesielt i Norge, da vi i 1985 vant Melodi Grand Prix. Duoen med Elisabeth Andreasson og Hanne Krogh kalte seg Bobbysocks og vant med sangen ”La det swinge”.


Ellers var Aha en viktig gruppe her i Norge. Musikkvideoen til ”Take on me” var helt spesiell. Aldri før hadde det blitt laget en så bra musikkvideo. Dette var noe vi var veldig stolte av. En annen populær sang var ”Hun er forelska i læreren” med The Kids.

På 90-tallet forandret musikken seg litt. Det kom flere nye band og artister. For barna på denne tiden var for eksempel Spice Girls, Britney Spears og Backstreet Boys store forbilder. Madonna og Michael Jackson fulgte med fra 80-tallet, og er enda store artister. Selv om Jackson døde 25. juni 2009, lever musikken hans videre i folket.Det fantes så mye forskjellig musikk at det går ikke an å nevne alt. Men musikkvideoene ble bare bedre og bedre med tiden. Vi kan helt klart se en god utvikling dersom man ser en video fra 80-tallet og en som ble laget sent på 90-tallet.