På 1980-tallet veide en mobiltelefon mellom 10 og 20 kg. Mobiltelefonen var derfor ofte oppbevart i kjøretøyer. Det var ikke vanlig å ha en mobil sånn som det er i dag. Det var som regel tjenestemenn, taxisjåfører, journalister og leger som hadde de.

Med mobiltelefonen på 1980-tallet var det kun mulig å bruke den til å ringe med. Å komme igjennom med samtalen var også ofte problematisk. Mobilnettet var veldig dårlig helt fram til 1986, da NMT 900 kom. Dette skulle ikke bare dekke Oslo, men også Bergen, Trondheim, Stavanger og Haugesund.

I 1991 ble det norske selskapet Netcom GSM til i Norge. Året etter jobbet Netcom og Telenor med å bygge ut GSM 900 mobilnett i Norge.

Fra år 1980 fram til 2000 var det store utviklinger når det gjelder mobil. Telenor og Netcom får over en million abonnenter hver. Det blir mer og mer vanlig å ha mobiltelefon blant ”vanlige mennesker”. Telefonen blir mindre og mindre, og etter hvert blir det også mulig å ha de i bukselomma.erga318.jpg brick_stor_m.jpg gammel_mobiltelefon_1.jpg