På midten av 1980-tallet ble det bare noen få eiere av avismarkedet, i stedet for mange andre som det tidligere hadde vært. Nå skulle lederne være tre av de største mediekonsernene i Norge, som het Orkla, Schibsted og A-pressen. Dette var konserner som ikke bare drev med aviser, men også andre medierelaterte ting som for eksempel TV.

DSC00119.JPG DSC00121.JPG


Norge har fått mange forskjellige aviser i løpet av årene. På 80-tallet hadde vi to store riksdekkende aviser, som vil si aviser som ble gitt ut i hele landet. Dette var VG og Dagbladet. VG og Dagbladet var også det vi kaller for tabloidaviser. Tabloidaviser har en lett og tilgjengelig profil med mye stoff om kjendiser og sensasjoner, og også mye sport og krim.

Vi hadde både store og små regionsaviser, dette var aviser som ble gitt ut i bestemte fylker eller store byer. Da var det for eksempel Aftenposten i Oslo, Fedrelandsvennen i Kristiansand, Adresseavisen i Trondheim og Avisa Nordland i Bodø. Det var også mange lokalaviser, som dekket de forskjellige byene i Norge. I Horten har vi Gjengangeren, som også er Vestfolds eldste avis. Det var også meningsbærende aviser. Meningsbærende aviser er aviser med et bestemt grunnsyn, og beskjedene oppslag. Leserne av avisene har vi over hele landet. Disse avisene var Vårt Land, Klassekampen og Morgenbladet. Til slutt var det aviser som fokuserte på økonomi og næringsliv. Her hadde vi to forskjellige som het Dagens Næringsliv og Finansavisen. Disse hadde også lesere over hele landet.avis1.png UntitledX4_1201188541_1201188556.jpg